Tips & Tricks: Organizing your closet

Nu stiu daca v-am mai zis asta despre mine, dar una dintre activitatile mele preferate e (re)organizarea dulapurilor. Si cum al meu e pus la punct, trebuie sa-mi exersez abilitati pe cele ale prietenelor mele…nu ca ele s-ar plange ^_^. Ieri a fost randul Christinei!

I don’t know if I’ve ever told you this about me, but one of my favorite things to do is (re)organizing closets. And since mine is all made up, I love to practice my skills on my friends’ closets…not that I get any complaints. Yesterday was Christina’s turn!
 

 

Incepeti prin a scoate toate hainele pe pat si aduceti doua pungi/saci mari in care sa sortati: 

1. hainele pe care nu le mai purtati; 
2. hainele de iarna (sau din sezonul trecut in functie de perioada in care va aflati); 

Am pus in  prima punga toate hainele care fie nu se mai potriveau stilului ei, fie nu-i mai veneau. N-are niciun sens sa pastrati o rochie pe care n-ati mai imbracat-o de 5 ani in speranta ca o sa slabiti Kg-le alea in plus si ca o sa incapeti in ea. Va zic din propria experienta, cel mai bine e sa renuntati la unele chestii :)). Acelasi lucru e valabil si pentru fusta aia pe care o pastrati de cativa ani in  ideea ca o sa fie in curand back in style. Renuntati sa va aglomerati inutil dulapul! Nu aruncati hainutele astea, ci dati-le unor persoane care au nevoie de ele.

In a doua punga am pus hainele de iarna si le-am dus pe balcon. Daca nu aveti loc de ele prin casa, cel mai bine ar fi sa le depozitati in sertarele de sus ale dulapului sau sa le puneti in cutii pe dulap. Eu am acasa saci vid, perfecti pentru depozitare. 

Apoi, intai organizati mental spatiul pe care-l aveti in functie de preferinte si necesitati si dupa treceti la treaba. Puneti mai la indemana hainele cu care va imbracati mai des si organizati dulapul pe sectiuni: lenjerie (de obicei in sertare), haine de casa & haine sport (de preferat tot in sertare), pantaloni si fuste, tricouri si bluze. De asemenea, recomand sa aveti umerase pentru geci/blazere si haine de seara si, daca aveti spatiu, sa le puneti separat pe acestea.

Dupa cum vedeti, acum e foarte aerisit si foarte mare ^_^. Urmatoarea mea provocare e cel al Denisei :)). 
Love, K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.