F.A.Q.

Daca intrebarea voastra e mai mult de natura teoretica si nu o gasiti in lista de mai jos, cautati la Tips & Tricks. O sa gasiti acolo multe trucuri si informatii utile.

1. De unde ai invatat sa te machiezi, ai facut vreun curs?

Sunt autodidacta. Nu am urmat niciun curs, am invatat singura citind diferite articole, navigand diferite site-uri, urmarind tutoriale pe Youtube si mai ales experimentand. Cred ca atata timp cat iti doresti cu adevarat si te pasioneaza, nu conteaza daca ai urmat sau nu cursuri.

Later Edit:  In 2013 am fost invitata sa urmez modulul de make-up pentru avansati de la Dalles Go, sub indrumarea Dianei Ionescu. Mai multe informatii gasiti aici – Experienta Dalles Go -, iar in urma cursurilor am obtinut si diploma de make-up artist. 

2. Porti lentile? 

Da, de vedere…sunt transparente. Gasiti mai multe informatii despre ele aici: http://www.special-koko.com/2012/11/informatii-lentile-de-contact.html.

Later Edit: In Octombrie 2013 am fost supusa unei interventii de corectare a miopiei si in prezent nu mai port lentile sau ochelari.   

3. Cu ce culoare te vopsesti?

In 2013 am fost invitata sa urmez modulul de make-up pentru avansati de la Dalles Go, sub indrumarea Dianei Ionescu. Mai multe informatii gasiti aici – Experienta Dalles Go -, iar in urma cursurilor am obtinut si diploma de make-up artist. – See more at: http://www.special-koko.com/p/about-me.html#sthash.vkURXgpw.dpuf
In 2013 am fost invitata sa urmez modulul de make-up pentru avansati de la Dalles Go, sub indrumarea Dianei Ionescu. Mai multe informatii gasiti aici – Experienta Dalles Go -, iar in urma cursurilor am obtinut si diploma de make-up artist. – See more at: http://www.special-koko.com/p/about-me.html#sthash.vkURXgpw.dpuf

Ma fac de cativa ani la un singur salon. Daca sunteti interesate, puteti sa-mi trimiteti mail sa va dau adresa salonului unde lucreaza cel care ma face pe mine si numarul lui de telefon.

4. Iti vopsesti/tatuezi sprancenele? 

Nu. Folosesc fard pentru a da forma dorita si a umple golurile. Aveti mai jos un tutorial cu felul in care le faceam inainte. Acum folosesc doua nuante de fard, una mai inchisa cu care fac forma, ca un fel de sablon, si una mai deschisa cu care o umblu mai apoi. Cand o sa am timp, o sa fac un tutorial updatat. 
Tutorial (2010) : http://special-koko.blogspot.com/2010/07/tip-of-day-cum-imi-fac-sprancenele.html

UPDATE (2012) : http://www.special-koko.com/2012/09/how-to-eyebrows-sprancene-updated.html

5. Ce rutina de ingrijire a fetei ai?
6. Ce trebuie sa fac pentru ca machiajul ochilor sa reziste mai mult?
Pregatirea ochilor pentru make-up :
http://special-koko.blogspot.com/2009/11/hey-girls-ador-vremea-asta-de-abia.html

Despre primerul de ochi :
http://special-koko.blogspot.com/2009/09/make-up-primer-part-ii-eye-primer.html

Demonstratie:
http://special-koko.blogspot.com/2009/09/udpp-test-drive.html

Cum faci ca eyelinerul/creionul de ochi sa reziste mai mult:
http://special-koko.blogspot.com/2010/05/tip-of-day-cum-sa-faci-ca.html

Review NYX HD Eyeshadow Base:  
http://www.special-koko.com/2014/06/the-best-make-up-primer.html

7. Ce aparat foto folosesti?
24 August 2009 – 21 Iulie 2012 -> SONY Cyber-shot de 7.2mp. Cu el filmez si tutorialele. Incerc sa fac pozele la lumina naturala (ziua, in fata ferestrei deschise) pentru ca atunci ies culorile cel mai aproape de realitate. Daca trebuie neaparat sa fac poze seara, cu blitz, le fac cu spatele la un perete alb. Pozele close-up (cele la ochi) le fac folosind optiunea “macro” (arata ca o floricica).

 22 Iulie 2012 – Iunie 2014 -> BENQ GH700

Iunie 2014: Canon 600D 

8. Cu ce iti editezi pozele?  

Depinde de ce anume vreau sa editez. Folosesc mai multe programe, fiecare pentru alta optiune: Photoscape v3.4 , Photoshop CS3, Photo Instrument. 

9. Cu ce iti editezi tutorialele? 
 

Windows Live Movie Maker.
Sony Vegas 11 
Later Edit: Sony Vegas 12