Review: L’Oreal Infaillible Sculpt Contouring Palette {L’Oreal Week}

Contouring is here to stay! Cel putin, asta arata trend-urile si multitudinea de noi produse care se axeaza pe acest procedeu. Nici L’Oreal nu a ramas in urma si a scos o gama destinata conturarii si iluminarii fetei, iar astazi o sa va vorbesc despre Infaillible Sculpt Contouring Palette, disponibil in 3 nuante: Light, Medium Light si Medium Dark.

De ceva ani ma fascineaza jocul de lumini si umbre si cum, aplicand fie o nuanta mai inchisa, fie una mai deschisa, pot sa modific fizionomia unei persoane. Mai multe despre conturare si iluminare gasiti in acest articol, din care puteti sa invatati cum sa aplicati produsele in functie de particularitatile voastre.

Daca sunteti inca nesigure in ceea ce priveste conturarea fetei, sa stiti ca Alexandru Abagiu a decretat ca poate fi folosita zilnic, daca e realizata corespunzator, si ca nu mai e ceva “de pastrat pentru ocazii speciale”. Va zic asta de ani buni, so just go for it! Daca nu va place, se sterge imediat… nu e ca vopsitul/pensatul/tatuatul & so on.

L’Oreal Infaillible Sculpt Contouring Palette este un kit ce contine o nuanta mai inchisa, menita sa adauge dimensiune fetei, si o nuanta mai deschisa pentru iluminare. Textura e una cremoasa, ceea ce-l face usor de aplicat si de amestecat. Eu folosesc de obicei un buretel umed pentru asta. Finish-ul este unul pudrat, de aceea nu recomand aplicarea pe zona de sub ochi pentru ca exista riscul de a se fixa in ridurile fine si de a arata inestetic. Teoretic, n-ar necesita si pudra peste, dar eu prefer sa fixez produsele cremoase, asa ca adaug un strat subtire de pudra translucida deasupra

Gradul de pigmentare este unul mediu, ceea ce face intregul proces extrem de simplu, pentru ca puteti sa lucrati pe etape in functie de intensitatea pe care v-o doriti. Incepeti usor si reaplicati daca vreti un look mai intens. 

Aplic iluminatorul, un beige sidefat, pe mijlocul fruntii, pe centrul nasului, deasupra pometilor si intre varfurile buzei superioare pentru intensificarea trasaturilor. Conturul, in schimb, e mat si va merge pe tample, de-o parte si de alta a nasului, in scobitura obrazului, de-a lungul liniei maxilarului amestecat in jos, in pliul pleoapei si sub buza inferioara pentru sculptare si definire

Kit-ul pe care il am eu, Medium Light, are o tenta usor caramizie a nuantei de contur, mai potrivita pentru tenuri medii si inchise. Daca aveti tenul deschis, orientati-va spre kit-ul Light pentru ca are un subton rece.

Poate fi folosit ca baza pentru un produs de conturare de tip pudra pentru un efect dramatic, dar poate fi la fel de bine folosit si pe cont propriu. In exemplul de mai sus, am adaugat doar un strat subtire de pudra pentru fixare, iar look-ul final mi se pare unul destul de natural.

Pretul lui e de 78 de lei si il gasiti in hypermarketuri, parfumeriile Douglas, Kendra, DM si online pe emag. L-ati incercat, ce parere aveti despre el?

Love, K.
 *P.S.: Am primit produsul in cadrul unui eveniment L’Oreal Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.