Make-up Trends Primavara / Vara 2016

Pentru ca am avut probleme cu laptop-ul si n-am reusit sa ma tin de programul prestabilit, am hotarat, ca un fel de provocare personala, sa postez mult mai des pana la finalul lunii Martie. Evident, nu toate articolele vor fi de beauty, dar sper sa imbratisati aceasta idee si sa nu va plictiseasca prea rau ☺. 

O sa incep quest-ul meu prin a va povesti de trendurile de machiaj din acest sezon. Asa cum stiti deja, marile show-uri de moda sunt cele care dau tonul trendurilor in materie de beauty. Look-urile sunt alese cu grija de make-up artisti in functie de culorile sezonului, de viziunea designerilor, de teme si texturi. Nimic nu este spontan, e vorba de documentare intensa si probe pana cand look-ul perfect este gasit.

Am avut ocazia sa aprofundez aceste trenduri in cadrul unui seminar L’Oreal sustinut de Alexandru Abagiu si, evident, totul a devenit mult mai interesat! Am mai vorbit in cadrul evenimentului si despre noile produse de la L’Oreal: Brow Plumper, Infaillible Lips, Infaillible Sculpt, Super Gel Intenza, Infaillible Mattifying Base si Infaillible Fixing Mist, dar pe acelea o sa vi le prezint pe larg cu alta ocazie, intr-un clip pe Youtube (nu de alta, dar sa vedeti si ce pot sa faca!). 

Ca o regula generala, consider ca important e sa purtam ce ni se potriveste si ce ne place, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa experimentam cu look-ul nostru si sa incercam directiile propuse de specialisti. In ceea ce ma priveste, simt ca sunt intr-o evolutie continua, iar look-ul meu, desi unitar, trece prin mici modificari de la an la an. Inainte de a va prezenta trendurile, trebuie sa va marturisesc ca acest sezon este pe gustul meu! Exista o diversitate de stiluri si teme, de la machiaje simple – ten bronzat si ochi in tonuri de roz si piersica – prezente la Versace sau Jill Stuart la look-uri cu sclipici si pop de culoare, vizibile la Dries Van Noten sau Giambattista Valli.  

E un sezon distractiv si indraznet, iar mai jos gasiti cateva din preferatele mele! 
# Pop of blue

Bluetiful – produse folosite aici; Monique Lhulilier

Culoarea acestui sezon, in materie de machiaj, este cu siguranta albastru! Puteti sa-l purtati in mai feluri: smokey eyes, sclipici, eyeliner, mascara. Puteti sa optati pentru navy, cyan, turcoaz, cobalt – the sky is the limit! Look-ul meu preferat este acesta in nuantele oceanului, prezent la Diane von Furstenberg:

Diane von Furstenberg, Grass and Clear Blue Sky – produse folosite aici;

# Sunkissed skin

 Alberta Ferretti, Versace, Kors

Asta e un trend recurent, deviza fiind “It’s always summer here!”. Nuante neutre si aurii  la ochi, ten fresh cu impresia de bronz usor, luminos. Per total, scopul este sa aratati ca si cum tocmai v-ati intors dintr-o vacanta undeva insorit.

# Tea stained eyes

Erdem, Stella Jean

Acum 2 ani parca, in sezonul de Toamna – Iarna, a fost un trend care mie mi-a placut mult, Spiritual-eye. Tea stained eyes mi se pare o versiune mai soft, de Primavara, a acestuia. Ochii sunt fardati intr-o nuanta asemanatoare petelor lasate de plicurile de ceai. Se combina cu un ten dewy si buze nude. Poate fi inglobat foarte usor in machiajul vostru de zi cu zi.

# Doll like lashes

 Louis Vuitton, Mary Katrantzou, Marni

Mascara a revenit pe podium si nu oricum, ci intr-un stil major! Nu trebuie sa fie negru si, mai ales, nu trebuie sa fie perfect! Gene albastre, roz, “de paianjen”, false – e momentul sa experimentati si sa va distrati. Stiti ca sunt o mare fana a rimelului colorat, asa ca acest trend mi se pare foarte fun!

# Sunset eyes

Giamba, Derek Lam, Jill Stuart

In aceasta Primavara se pune accentul pe un look feminin prin nuante de roz si piersica pe pleoape. Combinate cu buze nude sau naturale, dau un aspect inocent si senzual.

# Glitterati

Manish Arora, Creatured of The Wind, Delpozo

Well, ce pot sa zic, asta e cu siguranta sezonul meu! Sclipiciul, paietele, perlele, bijuteriile aplicate pe fetele modelelor au dat nastere unor look-uri superbe. Evident, nu e un machiaj purtabil, dar puteti sa-l aduceti de pe podium in viata reala printr-un eyeliner cu sclipici.

# Candy apple lips
Zac Posen,  Jason Wu, DKNY

Rujul rosu va fi mereu in tendinte, indiferent de sezon. Culoarea anului 2016 este rosul marului din Alba ca Zapada, iar finish-ul difera in functie de preferinte. Puteti sa-l purtati cu un look simplu si dewy al fetei si cu sprancene conturate. 

# Cat eyes

Cividini, Dolce & Gabbana

Look-ul de felina este unul din cele mai sexy cand vine vorba de machiaj (si o sa mai vorbim de asta cand va prezint noile produse L’Oreal), asa ca nu are cum sa se demodeze vreodata. Puteti sa optati pentru un look delicat, cu codite soft sau pentru un look atipic, in nuante puternice. It’s all up to you!

In incheiere, fete frumoase, aveti curajul sa iesiti putin din sfera voastra de confort si sa experimentati cu look-ul vostru. Cine stie, puteti descoperi culori, texturi si tehnici care sa va placa si sa va ajute. Partea cea mai buna e ca si daca nu va place, puteti sa-l stergeti imediat si nimeni inafara de voi nu trebuie sa afle vreodata ☺. 

Love, K.

Comments

  1. Teodora says:

    Sunkissed skin, Cat eyes, Sunset eyes si Pop of blue sunt preferatele mele in aceasta ordine. Vorba ta, sezonul asta e pe gustul meu:) avem voie si la sclipici deci e bine:) te pup, un articol foarte reusit cu idei noi si look.uri numai bune de incercat.

  2. Julia Letitia says:

    OMG, in afara de tine, care esti frumoasa si sti sa te si machiezi, fetele din poze sunt oribile, zici ca-s moarte si ingropate…Yuck ! Halal trenduri.

    • SpecialKoko says:

      Nu trebuie sa copiezi look-urile respective. Trebuie sa intelegi ca make-up artistii au putin timp la dispozitie sa pregateasca fetele, mai ales ca unele participa la mai multe show-uri. Machiajele nu sunt finisate si nici perfecte.Tu iei ideea generala si o transformi intr-un look purtabil (asa cum e in pozele mele, care spui ca ti-au placut). Te pup :*

  3. Dee says:

    Toate-mi plac, zau asa!
    Cu albastrul voi avea putin “de furca” dar nu ma las pana nu le port pe toate (chiar si mascara). 🙂
    Pupici

  4. iuliascorner says:

    Sunkissed skin si Pop of blue sunt trendurile mele preferate. Foarte interesant si util articolul tau :).Multumim!

    http://iuliascorner.wordpress.com/

  5. Kinga Sarolta Kavasi says:

    imi plac toate, dar cel mai mult candy apple lips!

    ChocolateFashionCoffee

    ChocolateFashionCoffee Facebook Page

  6. Primul machiaj al tau…cu tus albastru!!! WOW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.