Epilare Definitiva cu IPL – Experienta mea (Partea II)

Va povesteam prin Septembrie anul trecut ca sunt foarte entuziasmata sa incep epilarea definitiva cu IPL la Nomasvello Victoriei. Hotararea am luat-o, in primul rand, pentru a economisi timp si, in al doilea rand, pentru a scapa de durerea prin care trebuia sa trec lunar. Am revenit astazi cu impresiile in urma a 5 sedinte, la aproximativ jumatatea tratamentului, urmand sa scriu o postare si la sfarsitul tratamentului pentru a va impartasi rezultatele finale. 

Durata tratamentului variaza intre 8-12 sedinte, insa este influentata de mai multi factori, precum: varsta, sexul, tipul de par si de piele (cele mai bune rezultate le au clientele cu pielea deschisa si cu firul de par negru si gros) si de zona tratata. Am ales zona inghinala pentru ca e cea mai sensibila si, implicit, cea mai dureroasa. In plus, fiind o zona cu fir gros de par, eram sigura ca rezultatele vor fi mai notabile.

 

Cu o zi inainte de fiecare sedinta primesc un mesaj in care mi se cere sa confirm programarea si mi se aminteste sa nu iau medicamente in ziua respectiva. Apoi, in timpul sedintei, asa cum v-am povestit si in prima postare, mi se amorteste zona cu  gheata proaspat scoasa din congelator, apoi incepe tratamentul propriu-zis. Aparatul raceste intai zona de epilat, apoi pisca usor pielea. Nu e deloc dureros, sunt mici ciupituri/piscaturi doar ca simti o usoare senzatie de disconfort in zonele mai sensibile. Cu fiecare sedinta, incep sa ma obisnuiesc din ce in ce mai mult cu procedeul. Daca totusi simtiti ca e prea mult pentru voi, in timpul tratamentului se regleaza intensitatea aparatului in functie de gradul vostru de suportabilitate. 
 
Durata unei sedinte difera in functie de zona tratata, dar am observat ca acestea au inceput sa dureze din ce in ce mai putin, semn ca parul e din ce in ce mai rar. Mi s-a spus sa ma astept la disparitia a 30% din par la 10 zile dupa prima sedinta. Recunosc ca am fost reticenta, mai ales cand vedeam ca zilele trec si nu observ nicio schimbare, dar la exact 10 zile, parul a inceput sa cada pe portiuni separate. Au urmat 3 sedinte la interval de o luna, iar cea mai recenta a fost la interval de 6 saptamani.  In cazul meu, rezultatele sunt foarte bune. Parul creste mult mai greu decat inainte si numai pe anumite portiuni si, de asemenea, este foarte subtire si mai deschis la culoare. 
Dupa incheierea tratamentului, sunt necesare sedinte de intretinere o data sau de doua ori pe an, pentru ca foliculii pilosi sunt foarte numerosi si epilarea definitiva este eficienta doar in cazul celor activi in momentul tratamentului; pe parcursul vietii, mai ales in cazul dezechilibrelor hormonale, noi fire de par pot aparea, insa vor fi mult mai subtiri si mai usor de eliminat.

A photo posted by Koko, Bucharest (@special.koko) on Dec 9, 2015 at 2:33am PST

Dupa fiecare sedinta mi s-a aplicat crema hidratanta pentru a evita uscarea pielii. De asemenea, am fost instruita sa nu-mi smulg firele de par intre sedinte, ci sa folosesc lama de ras in cazul in care chiar e nevoie. Pretul unei sedinte de epilat inghinal este de 135 de Lei, dar puteti sa vedeti lista intreaga in functie de zona dorita intrand pe pagina de facebook Nomasvello Victoriei.

Daca v-am facut curioase, sa stiti ca va puteti programa pentru a testa gratuit acest procedeu si a vedea ce se intampla in cadrul si dupa o sedinta de epilare definitiva cu IPL.

Love, K.

Comments

  1. Rox says:

    O sa sune un pic aiurea, te-ai facut inghinal total sau partial( bikini line) , cred ca intelegi ce vreau sa spun 😀 ?

  2. Pana la urma doare sau nu? Ca ai zis ca simti niste piscaturi.

  3. Daniela Muntean says:

    Salut, eu urmeaza in aprilie sa merg la a 3 -a sedinta (tot inghinal) si am fost foarye surprinsa sa vad efecte dupa prima sedinta. Parul creste mult mai greu si doar cateva petice. Nu stiu tu, insa eu am fost foarte sceptica in privinta rezultatelor insa mi.au depasit orice asteptare :). P.S. eu merg la un salon din Timisoara 🙂

  4. […] ? Epilare Definitiva cu IPL – Experienta mea (Partea II) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.