paleta culori

Analiza cromatica cu Mariana Romanica

Pe Mariana o cunosc de multi ani si o urmăresc cu interes pe social media. Ador sa văd cum găsește tipologiile cromatice ale clientelor ele si cum realizează paletele de culori perfecte pentru trăsăturile lor. M-am întrebat mereu ce tipologie sunt, mai ales ca am spus mereu despre mine ca aș avea un subton neutru, așa ca am luat o mică pauza de la “mamicitie” si i-am făcut o vizita Marianei pentru propria analiza cromatica. 

“Analiza cromatica este primul pas din procesul de consultanta de imagine completa si reprezinta baza acestui demers. Este un serviciuesential, pentru ca valorifica imensul potential al culorii, aceasta fiind, impreuna cu formele (croiala hainelor), una din cele mai importante variabile atunci cand ne alegem hainele. Serviciul are la baza un know-how certificat si recunoscut international, care constituie fundamentul consultantei de imagine.”

Mă așteptăm să-mi placa, dar nu mă gândeam ca o să-mi placa atât de mult! Mariana are tot felul de unelte, gadget-uri si recuzita care o ajuta sa ajungă la rezultatul final – e poate cel mai complex kit al unui consultant de imagine din România, cu elemente din Italia, Anglia, Germania, SUA si Brazilia. Pentru o iubitoare de culori ca mine, a fost o plăcere sa ne jucam cu toate, sa le aranjam, dar mai ales, sa le văd pe mine si sa observ transformările vizibile care se petrec cu trăsăturile mele de la o nuanță la alta. 

“In cadrul analizei cromatice vei vedea in timp real efectul culorilor asupra chipului tau. Vei observa cum raspunde fiecare element al morfologiei tale faciale la culorile potrivite si la cele nepotrivite: ochii cad sau se lumineaza, sunt mai mici sau mai mari, buzele sunt mai pline sau mai subtiri, nasul este mai lat sau mai ingust, cearcanele mai proeminente sau estompate – totul in raport cu culorile pe care le alegi!”

Am postat un clip pe TikTok / Instagram, pe care va rog să-l vizionati, pentru a observa cum o culoare greșita scoate in evidenta toate defectele mele – cearcănele se intensifica, fata devine mai dura, buzele mai subțiri, pe când cu nuanța potrivită, un mov închis, arat bine chiar si fără machiaj.

De aceea e foarte important ca aceasta analiza cromatica sa se realizeze pe tenul curat, fără machiaj. Cu make-up I can make any color work, chiar si galben (care altfel sta groaznic, absolut groaznic pe mine). Ideea a fost sa vedem ce culori complimenteaza trăsăturile naturale si mă fac sa arat bine si nemachiata. 

Descoperi:
– care sunt culorile care te avantajează
– carei tipologii cromatice apartii
(Primavara/Vara/Toamna/Iarna)
– din ce subtipologie cromatica faci parte (din cele 16 existente)
– care sunt culorile cele mai potrivite pentru tine (haine, machiaj, coafura, accesorii)
– care sunt excelentele tale din punct de vedere cromatic
cum sa asortezi culorile in functie de trasaturi  si look-ul dorit
– cum sa porti culorile in functie de stilul tau vestimentar
– cum sa porti culorile in functie de forma corpului
cum sa integrezi culorile in tinutele business, casual, de seara”

Va ziceam de multele unelte ale Marianei. Are chiar si niște șabloane cu diferite culori de par care te ajuta sa știi ce ar trebui sa ceri la următoarea vizita la coafor. Am văzut ca trebuie sa stau departe de blond platinat (nu ca n-aș fi știut deja, îmi stătea groaznic fără machiaj, but I made it work căci pe vremea aia mă machiam zilnic) si ca aș putea sa aleg nuanțe de strawberry, roșu dark, moka si chiar gri-ul meu, pe care aș putea să-l mai închid. God, de-abia aștept următoarea vizita la Liza.

Fără sa va mai tin in suspans, sunt tipologia “deep winner” cu niște influente de vara, cu tonuri medii (adică totul la mine e “pe mediu”, nu am contraste puternice) și-mi stau bine culorile reci, închise si desaturate. Tocmai de aia contrastele, culorile intense, mă fac sa arat atât de rău. La final, Mariana mi-a facut o paleta cu toate nuanțele care îmi stau bine si pe care sa le caut de acum in vestimentația mea, dar si câteva culori de accent (care nu-mi stau excelent, dar pe care le pot combina cu nuanțele mai închise astfel încât sa creez un outfit mișto si vesel). Exemplu mai jos cu rozul care-mi sta horror de unul singur, dar care combinat cu movul din paleta mea, se schimba total. 

“Trăsăturile cromatice sunt vizibile (culoarea pielii, a parului, a sprâncenelor, a ochilor si a buzelor) si invizibile (subtonul pieli, reflexele parului, micropigmentatia irisului si hiperpigmentatia buzelor). Hainele care vin cel mi bine sunt cele ca au aceleași caracteristici cromatice cu ale tale”

Stabilindu-va tipologia si ce culori va stau bine, Mariana va poate ajuta si cu machiajul. Alegerea nuanței potrivite de fond de ten in funcție de tipologie si subton, alegerea nuanțelor de fard, blush si ruj. 

paleta de culori

Mi-a placut foarte mult ședința, a fost plina de informații interesante si eye-opening pentru mine, iar Mariana m-a făcut sa mă simt lovely. Nici nu știu când au trecut 3 ore, dar recunosc ca sunt si “neiesita” din casa :)). Acum sunt dornica sa merg la cumpărături si să-mi găsesc toate culorile alea din paleta, începând cu mov (care, btw, îmi sta foarte bine, dar de care am fugit toata viața dintr-un motiv sau altul). Asta nu înseamnă ca n-o sa mai port niciodată culori din afara ariei mele, God no. Am niște rochii superbe de Vara, fix in culorile mele de accent pe care de-abia aștept sa le “scot de la naftalina”. V-am mai povestit ca pot sa port orice culoare când mă machiez. Dar cum viață cu un copil mic nu-mi oferă atât de multe ocazii sa fac asta, e bine de avut si piese in garderoba care sa mă facă sa arat like my best self, fără sa fie nevoie de extra ajutor.

Pe Mariana o gasiti pe conturile ei de social media si puteți sa programați o sesiune sau sa citiți mai multe despre serviciile pe care le oferă pe site-ul ei – Mariana Romanica Consultanta de Imagine

Citeste si:

4 Trucuri Pentru Tehnica Cut-Crease

Comments

  1. Elena says:

    Îmi doream de mult așa o experiență, abia aștept să o cunosc pe Mariana! Mulțumesc mult, mult!

  2. Madalina says:

    Wow, fascinant, o sa imi programez si eu o intalnire cu Mariana cand revin in tara. Chiar cred ca m-ar ajuta, mereu am dileme fix pe acest subiect. 🙂

  3. Alexandra VO says:

    Sună super! Poți să ne spui și prețul unei ședințe de consiliere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.