4 Trucuri pentru tehnica cut-crease


In urma sondajului de pe Instagram, pe care l-am realizat acum vreo cateva zile, ati ales tutorial pentru machiaj cu linie de tus. Asa ca astazi m-am pus pe filmat, maine editez si Sambata il postez pe IG si FB. Pana atunci, insa, m-am gandit sa nu le dezamagesc nici pe cele care au ales machiaj cut-crease, asa ca am scris un articol cu 4 trucuri care sa va ajute sa realizati acest tip de look mai usor.

Desi exista instante in care cut-crease ul poate arata dramatic si grafic, de exemplu cel deschis (ultimul din galerie), un cut-crease inchis reprezinta un machiaj de corectie. Daca aveti pleoapa mobila mica sau aveti pliul cazut, prin realizarea acestui tip de machiaj puteti sa creati impresia unor ochi mai mari, ascendenti.

4 Trucuri pentru tehnica cut-crease. Ce trebuie sa retineti:

1. Acest tip de machiaj se realizeaza cu ochii deschisi pentru a vedea exact unde trebuie “taiat” deasupra pliului astfel incat sa se realizeze corectia pe care v-o doriti. Din pozele mele vedeti ca am diverse plasamente, depinde de efectul pe care vreau sa-l creez. Daca nu aveti experienta, cel mai simplu este sa puneti concealer pe pleoapa mobila, la baza genelor si sa deschideti ochiul pana simtiti ca produsul se imprima si sus. Linia creata astfel va fi schita pentru cut-crease-ul vostru.

2. Si ustensilele folosite sunt foarte importante. Ca produs puteti sa folositi si concealer, dar daca e prea lichid ar putea sa se intinda in fard si nu vreti asta. Alegeti un concealer mai dens pentru cele mai bune rezultate. Exista si baze speciale, ca cele de la P.Louise, care vin in multe variante de culoare si finish. In ceea ce priveste pensula, aveti nevoie de una sintetica, rigida si usor rotunjita in capat.

3. Miscarea de “taiere” a pliului nu trebuie sa fie una continua. Pielea se strange astfel, iar atunci cand revine la forma normala vor aparea “denivelari”. Folositi miscari de tapotare, din aproape in aproape.

4. Un truc pentru avansate, pe care l-am aflat si eu de curand, este folosirea vaselinei. Luati un betisor de urechi, imbibat in vaselina, si prin miscari de swipe, dati forma dorita machiajului. Trebuie sa aveti grija sa indepartati dupa vaselina cu demachiant sau cu servetel umed si de-abia dupa aia sa veniti cu produsele mentionate mai sus. Dar asta numai daca vreti un look sharp si super precis.

Va las mai jos si un tutorial video mai vechi, dar gasiti mai multe pe canalul meu de Youtube il care exemplific tehnica cut-crease:

Sper sa va ajute, astept sa vad look-urile voastre si nu uitati sa-mi scrieti daca mai aveti intrebari sau nelamuriri.

Love, K.

Comments

  1. Alex Tanasă says:

    Super tare, Koko! ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.