Epilare Definitiva cu IPL – Experienta mea (Partea III)

In urma cu un an si jumatate incepeam tratamentul de epilare definitiva cu IPL la Nomasvello Victoriei. Am mai scris doua postari documentand progresul meu, iar astazi am revenit cu ultima parte a acestei serii. O sa reiau cateva din informatii aici, dar daca vreti sa aflati mai multe, puteti sa mergeti sa cititi si restul articolelor:

? Epilare Definitiva cu IPL – Experienta mea (Partea I)

? Epilare Definitiva cu IPL – Experienta mea (Partea II)

Cum v-am mai povestit, hotararea am luat-o, in primul rand, pentru a economisi timp si, in al doilea rand, pentru a scapa de durerea prin care trebuia sa trec lunar. In plus, faptul ca IPL-ul trateaza foliculita mi s-a parut alt aspect pozitiv si demn de luat in calcul.

Epilare Definitiva cu IPL Special Koko

Mi s-a spus de la inceput ca durata tratamentului variaza intre 8-12 sedinte, insa este influentata de mai multi factori, precum: varsta, sexul, tipul de par si de piele (cele mai bune rezultate le au clientele cu pielea deschisa si cu firul de par negru si gros) si de zona tratata. Am ales zona inghinala pentru ca e cea mai sensibila si, implicit, cea mai dureroasa. In plus, fiind o zona cu fir gros de par, eram sigura ca rezultatele vor fi mai notabile. In cazul meu, tratamentul a durat 12 sedinte si urmeaza sa mai merg la 6 luni pentru intretinere.

Durata unei sedinte difera in functie de zona tratata, dar acestea se micsoreaza in timp, semn ca parul e din ce in ce mai rar. Daca la inceput o sedinta dura in jur de 30-40 de minute, ultimele doua sedinte, de exemplu, au tinut 15 minute, iar senzatia de disconfort a fost minima pentru ca nu mai era par de prins.

“Cum se simte? Doare?”

In primele sedinte mi se amortea zona cu gheata proaspat scoasa din congelator, apoi incepea tratamentul propriu-zis. Spre sfarsit (ultimele 4 sedinte) n-a mai fost nevoie de gheata. Aparatul raceste intai zona de epilat, apoi pisca usor pielea. Nu e dureros, sunt mici ciupituri/piscaturi si o usoara senzatie de disconfort in zonele mai sensibile. Nu e placut, dar nici nu e ceva imposibil de suportat. Pe masura ce a trecut timpul, am inceput sa ma obisnuiesc din ce in ce mai mult cu procedeul si, asa cum va ziceam mai sus, si senzatia de disconfort s-a diminuat considerabil odata cu disparitia firelor de par. Daca simtiti totusi ca e prea mult pentru voi, sa stiti ca in timpul tratamentului se regleaza intensitatea aparatului in functie de gradul vostru de toleranta.

Dupa prima sedinta de epilare definitiva cu IPL mi s-a spus sa ma astept la disparitia a 30% din par dupa termenul de 10 zile. Recunosc ca am fost reticenta, mai ales cand vedeam ca zilele trec si nu observ nicio schimbare, dar la exact 10 zile, parul a inceput sa cada pe portiuni separate. Au urmat 3 sedinte la interval de o luna, iar restul la un interval de 2 luni. Daca la sedintele 7-10 nu pot sa zic ca am observat cine stie ce diferente de la o programare la alta, deja la a 11-a parul mai crestea foarte, foarte putin. Asta pentru ca parul creste ciclic, parcurgand 3 etape diferite de evolutie.

Acum, la sfarsitul tratamentului, as zice ca parul e eliminat in proportie de 90%. Cel ramas e foarte rar, subtire si fin. In plus, creste foarte incet. Important de retinut este ca fotoepilarea nu atinge niciodata gradul de 100%, motiv pentru care se recomanda si sedintele de intretinere o data la 6 luni si apoi o data pe an.  Foliculii pilosi sunt foarte numerosi si epilarea definitiva este eficienta doar in cazul celor activi in momentul tratamentului; pe parcursul vietii, mai ales in cazul dezechilibrelor hormonale, noi fire de par pot aparea, insa vor fi mult mai subtiri si mai usor de eliminat.

A fost o experienta benefica si sunt foarte multumita de alegerea mea, mai ales ca personalul a fost intotdeauna atent si a lucrat cu grija, ajutandu-ma sa ma simt cat mai confortabil. Acum ma gandesc serios daca sa incep acest demers si pentru parul de pe picioare – m-ar scuti de o gramada de timp si m-ar scapa de firele crescute sub piele. Va anunt ce decid! ☺

Pana atunci, sa stiti ca pretul unei sedinte de epilat inghinal este de 135 de Lei, dar puteti sa vedeti lista intreaga in functie de zona dorita intrand pe pagina de facebook Nomasvello Victoriei.  De asemenea, mai nou aveti si posibilitatea achizitionarii unui abonament. Astfel, veti platiti 94,5 Lei/sedinta in loc de 135 Lei daca optati pentru abonamentul complet de 12 sedinte.

Daca v-am facut curioase, sa stiti ca va puteti programa pentru a testa gratuit acest procedeu si a vedea ce se intampla in cadrul si dupa o sedinta de epilare definitiva cu IPL. Orice alte intrebari mai aveti, le astept cu drag in casuta de comentarii.

Love, K.

 

Comments

  1. Ana says:

    Cate riduri pe frunte.. mai ales la varsta ta.

  2. Oana says:

    @ana….cata rautate! Mai ales la varsta ta.

  3. Sorina says:

    Bună Koko,
    De ce nu mi-aș cumpăra un Philips Lumea și m-aș duce la ipl la Nomasvello?

    • Koko says:

      Hey ? O sa fiu sincera, n-am incercat niciodata un aparat din acesta care se foloseste acasa, deci n-as putea sa fac o comparatie in ceea ce priveste rezultatele. Daca functioneaza la fel, e super, mai ales pentru zone la care se ajunge usor. Inghinal, insa, mi s-ar parea mai dificil de folosit :)).

  4. Paula says:

    Vai Koko,zau asa??Atatea riduri???La varsta ta???OMFG…?Thans pt review,mos dragobete m-a fericit si pe mine cu un aparat cu tehnologie IPL!!De maine incep si eu testarea!Pupici

  5. Florentina says:

    Ana, sunt curioasa..daca-ti ridici sprancenele fruntea ta ramane neteda? Verifica in oglinda:)

  6. Ioana Radu says:

    Chiar acum sunt in tren, in drum spre unul din centrele Nomasvello din Bucuresti :D. E prima oara, motiv pentru care sunt extrem de nerabdatoare. Azi am doar 2 sedinte, axila si inghinal. Insa ma gandesc sa imi iau un pachet de mau multe sedinte, chiar e rentabil. Can’t wait to be there! ^_^

  7. Ana says:

    Am făcut IPL Inos Light acum cinci ani (full legs, full bikini, armpits)
    Tratamentul a durat 18 luni, intensitatea durerii la fel cum se descrie în articol. Mai puțin păr pe parcurs=mai puțină durere.
    Mulțumită de investiție pe deplin, am uitat ce înseamnă corvoada lunară de “curățare”.

  8. Andreea says:

    Si eu merg la Nomasvello de pe Calea Victoriei si o recomand pe Mari! Este foarte atenta si mereu face ca timpul sa treaca f repede vorbind, sa uit de senzatia de disconfort din timpul epilarii; aceeasi zona 🙂

  9. Any says:

    Eu as aproba doar comentariile pozitive sau criticile constructive daca as fi in locul tau.Super interesant articolul.Pacat ca la mine in oras nu am Nomasvello.

  10. Suntuncopac says:

    Bravo❤️Arati minunat! Si eu fac tratamente faciale de doi ani in acest centru si fata mea arata altfel. Multi dintre copaceii mei ( suntuncopac.com) ma urmeaza pentru ca locul are o energie grozava si rezultatele sunt foarte bune.
    Iubesc ridurile tale de expresie! Arata ca si tu la randul tau iubesti viata!

  11. Cosmina says:

    Buna.. eu am decis sa fac sedintele de inghinal si picioare in acelasi timp; sunt abia la a 6 a sedinte, dar la mine dureaza 60 de minute si picioare si inghinal, deci depinde si la ce persoana nimeresti. Ultima oara mi s-a facut fara gheata deoarece doamna a zis ca asa lucreaza ea, si a fost cumplit de dureros, apoi am avut pielea rosie toata ziua. Cum bune am zis, trebuie sa ceri cu o anumita persoana cand iti faci programarea.

    • Koko says:

      Dureaza mai mult pe picioare fiind o zona mult mai larga…de aia ma si gandesc daca sa merg sau nu ?. Stiu ca dupa tratament as scapa de griji, dar inca 1 an jumate mi se pare mult. Era bine daca le faceam si eu pe ambele de la inceput.

      Ai dreptate, e mai deranjant fara gheata, dar sunt si rezultatele mai bune parca ?.

  12. Luiza Mădălina says:

    Buna Koko! In februarie am fost la a 11-a sedinta tot pentru zona inghinala la Nomasvello Craiova si sunt extrem de incantata de rezultat. Am aceleasi dubii ca si tine daca sa incep sau nu procesul de epilare definitiva si pe picioare ??

  13. Alexa says:

    De ce IPL si nu laser? Am prietene dezamagite (pe parcursul anilor) de IPL; cica parul a revenit exact cum a fost dupa 2-3 ani. Pe cand cele ce au facut laser (mult mai scump..) sunt multumite. Stii ceva de diferente?

    • Koko says:

      Varianta IPL e mai accesibila si mai putin dureroasa. Si, indiferent de varianta aleasa (IPL sau laser), stiu ca trebuie sa se respecte numarul si intervalul dintre sedintele de epilare si ca se recomanda sedintele de intretinere efectuate o data la 6 luni, respectiv 1 an. Daca ma duc la sedintele de intretinere, nu vad cum ar putea sa revina parul.

  14. Stef L says:

    Recomand un aparat ipl pt acasă, chiar își face treaba. l-am luat la risc, pt ca peste tot gasesti avertizari ca la persoanele cu probleme hormonale efectul nu poate fi garantat. ei bine, are efect! ai nevoie de putina vointa si perseveritate, dar funcționează. nu ma prea pricep la matematica, dar estimez cca 70-80% din parul corporal a disparut. este amuzant sa vezi portiuni ” chele” si altele cu cateva fire timide si subțiri. pt mine durerea nu exista cand e vorba de epilat, rezist oricarei proceduri cu zambetul pe buze. momentan am lumea, dar urmatorul pe lista este unul de la rowenta, cand s-o consuma actualul. il folosesc deja din oct 2015, cu pauze. important este ca in primele luni sa fie folosit cu sfintenie o data la 2 saptamani, asa cun este recomandat de producător. am văzut ca au si o aplicație care te ajuta sa alegi intensitatea si reminder pt urmatoarea sedinta.

  15. Stef L says:

    Inghinal merge cel mai repede si are cele mai bune rezultate pt ca are combo-ul recomandat de producator: piele mai deschisa la culoare si fire negre.

  16. Bianca says:

    Se raceste zona inghinala cu gheata?!? Adica “pui gheata la ovare”? (scuza-mi expresia)…mie nu imi suna deloc ok treaba asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.