Review: NYX Highlight & Contour PRO Palette

Chiar daca tehnica conturarii se afla printre trendurile pe care make-up artistii le-au declarat ca fiind “pe care de disparitie”, eu raman un fan declarat. De aceea, astazi revin cu review-ul promis pentru paleta NYX Highlight & Contour. Desi conturarea cu produse crema e mai naturala, puteti obtine un look discret si folosind produse pudra. Iar aceasta paleta e foarte versatila, putand fi folosita atat pentru look-uri de zi, naturale, cat si pentru look-uri mai definite si mai sculptate. 
Contine 4 nuante de highlight, menite sa evidentieze partile flatante, si 4 pudre de contur pentru definirea fetei. Fiecare nuanta se poate scoate din paleta si inlocui cu alta atunci cand se termina, doar ca momentan nu am gasit refill-uri disponibile la noi.

Nuantele pentru iluminare sunt foarte fine si usor de aplicat. 01/ Ice Queen este un alb sidefat, discret, cu un finish frosty. Poate fi aplicat in mai multe straturi pentru un efect mai intens. 02 / Soft Light este un beige deschis, mat, care poate fi folosit pentru a fixa zona cearcanelor sau ca iluminator sub spranceana si in coltul interior al ochilor. E destul de prafos si se fixeaza in liniile fine, asa ca nu recomand sa aplicati o cantitate prea mare de produs. 03 / Cream e un galben mat, cu o consistenta usoara, care poate fi folosit pentru a fixa concealerul de sub ochi pentru tenurile medium, ca al meu. 04 / Nectar e o nuanta piersica sampanie, cu finish sidefat, preferatul meu din paleta. Nu scoate in evidenta portiune uscate sau porii si e o nuanta foarte potrivita pentru zi. 
 
De fapt, toate se vad destul de natural pe tenul meu medium, lucru care se poate observa cu usurinta in poza. 
 
Nuantele pentru conturare sunt foarte pigmentate, dar mai prafoase si ceva mai greu de blenduit. Eu prefer sa le aplic cu o pensula sintetica, compacta (nu pufoasa!), care sa fixeze produsul acolo unde imi doresc si sa reuseasca sa difuzeze marginile. De asemenea, e important sa nu luati prea mult produs din prima pentru ca dupa va fi foarte dificil de corectat si tenul va arata murdar. Trebuie sa lucrati atent, in straturi, si sa ajungeti la intensitatea dorita. Daca vreau un look mai discret, folosesc o nuanta mai deschisa, daca vreau un look mai sculptat, le amestec si ma joc cu ele. 
 
 
05 / Tan este un maro mediu, cu tonuri rosiatice si un finish semi-mat. 06 / Toffee este un maro cald, satinat, ce poate fi folosit pentru bronzing pe timp de Vara. 07 / Sculpt este un maro cald, cu putin de gri, tot semi-mat. 08 / Hallow este un maro inchis cu tonuri rosiatice si un finish semi-mat, cel mai intens dintre cele patru. Tocmai de aceea e si cel mai dificil de blenduit, dar e nuanta pe care o folosesc cel mai des pentru tenul meu.
 
Selectia de culori se potriveste atat unui ten deschis, cat si unui ten medium, ceea ce o face foarte buna de avut in kit. Fiind atat de pigmentate, imi place sa le folosesc si pentru machiajul ochilor. Rezista 8-10 ore pe ten, dar daca nu sunteti atente si va frecati/stergeti, nu se ia uniform si riscati sa arate murdar. 
Per total, o recomand pasionatelor de make-up care vor sa experimenteze cu look-ul lor si/sau fanelor contouring-ului. O gasiti pe Makeup Shop la 150 de lei. Celor carora nu le place sa se joace cu machiajul si vor un look simplu, conturat, le recomand sa se indrepte mai bine spre kit-ul de la Sleek, care e mult mai practic.  
Urmatoarea pe lista mea e paleta de iluminatoare de la Anastasia Beverly Hills ☺. 
Love, K.

Comments

  1. cherry queen says:

    foarte frumoasa paletuta. incerc si eu sa ma joc cu aceasta tehnica de conturare. inca sunt la inceput dar imi place.. 😀
    pupici!

    http://cherryqueendee.blogspot.com

  2. Am mai vazut la tine batonul de la NYX…cu un capat pentru contur si unul pentru iluminare.
    Produsele crema necesita putin mai multa munca, asadar e nevoie de timp mai indelungat, iar la final trebuie setate produsele crema…nu?
    Pupici

  3. Geniala paleta! As vrea sa ma pricep si eu la conturat, de fiecare data cand incerc arat ca o lucrare pop art. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.