Octombrie, luna prevenirii cancerului de col uterin!

Am postat ieri o poza in care purtam turcoaz cu hashtag-urile: #poartaturcoaz si #staifaragrija, iar explicatia o veti gasi in articolul de astazi. Luna octombrie este luna prevenirii cancerului de col uterin. Stiti ca nu e prima oara cand abordez un subiect ce necesita atentie tocmai pentru ca e important sa folosesc acest spatiu pentru informare si pentru a face o schimbare, oricat de mica. Nu cred ca v-am zis asta niciodata, dar mi-e frica de cancer, ma sperie si ma nelinisteste. Nu mi-e teama de moartea mea, pe aceea pot s-o accept cu usurinta, dar gandul ca cei dragi mie s-ar putea imbolnavi, sau mai rau, ma paralizeaza. 

Am aflat zilele trecute, cu o imensa tristete in suflet, ca in Romania sunt diagnosticate zilnic noua femei, iar la fiecare patru ore, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. Asta pentru ca simptomele cancerului de col uterin nu sunt intotdeauna evidente si de cele mai multe ori acesta ajunge sa fie diagnosticat intr-un stadiu mult prea avansat. De aceea e important sa avem grija de noi si sa efectuam o testare periodica in vederea depistarii la timp a celulelor precanceroase.

Proiectul Alege viata urmareste informarea la un nivel ridicat cu privire la usurinta preventiei in ceea ce priveste virusul HPV si cancerul de col uterin. Puteti afla aceste informatii GRATUIT Joi, 22 octombrie, incepand cu ora 18:00, la Camera de Comert si Industrie din Bucuresti, in cadrul Conferintei Nationale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, o conferinta care va fi transmisa live in Sibiu si Iasi.

Accesul la Conferinta Nationala de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este gratuit si este oferit in baza completarii formularului de inscriere de pe www.alegeviata.com/inscrieri.
Va rog, aveti grija de voi si nu va neglijati sanatatea!
Love, K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.