Epilare Definitiva cu IPL – Experienta mea (Partea I)

Sunt un beauty blogger atipic – mi se intampla des sa numar orele pe care le investesc in aspectul fizic si sa fiu nemultumita de rezultat. Atatea ore pierdute, atatea ore in care as fi putut sa fac ceva productiv cu timpul meu. Pe de alta parte, nici nu pot sa umplu cu oja sarita, radacinile crescute excesiv sau neepilata si lista poate continua. Pentru unghii am ales manichiura semipermanenta, iar de curand m-am hotarat sa-mi iau inima-n dinti si sa incerc epilarea definitiva cu IPL la Nomasvello Victoriei. In primul rand, pentru a economisi timp si, in al doilea rand, pentru a scapa de durerea lunara.

Astazi va scriu informatii despre acest procedeu si despre cum a decurs prima sedinta, urmand sa postez un progress update pe la mijlocul tratamentului si, evident, o postare la finalul tratamentului pentru a evalua rezultatele. 

Am ales zona inghinala pentru ca e cea mai sensibila si, implicit, cea mai dureroasa. Mi s-a spus in prealabil ca trebuie sa fi trecut minim 3 saptamani de la ultima epilare cu ceara sau cu epilatorul. De asemenea, sa nu ma fi expus la soare cu 3-4 zile inainte de sedinta de epilare. Nu ca asta ar fi o problema pentru mine☺. Ajunsa acolo am completat un formular cu toate datele si particularitatile mele, apoi mi s-a explicat in ce consta tratamentul si cum se vor desfasura sedintele, iar la final a trebuit sa semnez un acord.

Intai mi s-a amortit zona cu gheata proaspat scoasa din congelator, apoi a inceput tratamentul propriu-zis. Aparatul raceste intai zona de epilat, apoi pisca usor pielea. Pentru mine a fost suportabil si deloc dureros, dar cred ca depinde si de gradul vostru de toleranta. Ce mi s-a parut mai deranjant a fost mirosul: pe masura ce parul se carboniza simteam miros de ars (not sexy!) si chiar a iesit si fum din foliculul distrus. Am ras ceva pe tema asta ☺. Durata unei sedinte variza in functie de zona tratata: la mine a luat in jur de 30-40 de minute.
La 10 zile dupa prima sedinta mi s-a spus sa ma astept la disparitia a 30% din par; acesta cade pur si simplu, iar restul de 70% va creste oricum mai greu decat inainte. Apoi urmatoarele 3 sedinte vor fi facute lunar, ca mai apoi sa fie programate la 6-8 saptamani in functie de rapiditatea cu care apar foliculi noi.

Durata tratamentului variaza intre 8-12 sedinte, insa este influentata de mai multi factori, precum: varsta, sexul, tipul de par si de piele (cele mai bune rezultate le au clientele cu pielea deschisa si cu firul de par negru si gros) si de zona tratata. Dupa incheierea tratamentului, sunt necesare sedinte de intretinere o data sau de doua ori pe an, pentru ca foliculii pilosi sunt foarte numerosi si epilarea definitiva este eficienta doar in cazul celor activi in momentul tratamentului; pe parcursul vietii, mai ales in cazul dezechilibrelor hormonale, noi fire de par pot aparea, insa vor fi mult mai subtiri si mai usor de eliminat.

Dupa sedinta mi s-a spus sa aplic crema hidratanta pentru a evita uscarea pielii, sa nu ma expun la soare minim 3 zile si sa nu merg la solar minim 2 saptamani. De asemenea, am fost instruita sa nu-mi smulg firele de par intre sedinte, ci sa folosesc lama de ras in cazul in care chiar e nevoie. Pretul unei sedinte de epilat inghinal este de 135 de Lei, dar puteti sa vedeti lista intreaga in functie de zona dorita intrand pe pagina de facebook Nomasvello Victoriei.

Daca v-am facut curioase, sa stiti ca va puteti programa pentru a testa gratuit acest procedeu si a vedea ce se intampla in cadrul si dupa o sedinta de epilare definitiva cu IPL.
Love, K.

Comments

  1. […] ? Epilare Definitiva cu IPL – Experienta mea (Partea I) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.