Festivalul Brazilor de Craciun 2013

Brazii unicat, rezultatul imaginaţiei şi spiritului creator al designerilor români, au fost prezentaţi ieri în premieră în cadrul unei conferinţe de presă. Festivalul Brazilor de Crăciun, eveniment de strângere de fonduri ajuns la cea de-a 13-a ediţie, constă în licitarea brazilor în cadrul unei gale ce va avea loc pe 5 decembrie, la Hotel Radisson Blu Bucureşti.

În cadrul primelor 12 ediţii, Festivalul Brazilor de Crăciun a strâns 2.669.100 euro, care au fost investiţi în suport educaţional pentru 16.200 de copii. Salvaţi Copiii, în colaborare cu şcoli generale din majoritatea regiunilor ţării, a organizat programe educaţionale ce constau în: 42 de grădiniţe de vară, 32 de centre de tip A Doua Şansă şi 37 de programe Școală după Şcoală.

Copiii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale din România. Astfel, 52% dintre copiii din ţara noastră se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, cel mai mare procent înregistrat de la aderarea României la UE şi aproape dublu faţă de media europeană. Iar educaţia nu este una dintre priorităţile familiilor din care fac parte aceşti copii.

Graţie programelor derulate de Salvaţi Copiii, peste 95% dintre copiii beneficiari au fost înscrişi în clasa I sau la clasa pregătitoare, 86% dintre copii au promovat examenele din anul şcolar 2012-2013, iar 20% dintre ei au obţinut şi premii la concursuri şcolare. Pe lângă impactul social pe care aceste programe îl au asupra copiilor, s-a observat şi o creştere a interesului părinţilor faţă de educaţia copiilor: 83% dintre părinţi manifestând interes faţă de evoluţia educaţională a copilului şi faţă de participarea la activităţi de consiliere parentală.

Ediţia din acest an a Festivalului Brazilor de Crăciun, desfăşurată sub conceptul ‘CV pentru viitor’, îşi propune să strângă fondurile necesare pentru a continua aceste programe şi a implica cât mai mulţi copii. Astfel, prin donaţiile pe care le fac în cadrul licitaţiei brazilor de Crăciun, companiile şi oamenii de bine ajută la solidificarea bazelor educaţionale ale viitorului profesional al copiilor.

Designerii care s-au alăturat anul acesta evenimentului sunt: Doina Levintza, Wilhelmina Arz & Camera de Comerţ şi Industrie Romania-Japonia, Hamid Nicola Katrib & Galeriile Noblesse, Lena Criveanu, Carmen Ormenișan, Stephan Pelger, Mădălina Dorobanţu, Mirela Diaconu, Malvina Cervenschi, Alexandru Ghilduș, Anca Lungu, Ramona Filip, Iris Şerban, Rhea Costa, Ego Men’s Fashion Concept,  Bucharest Design Center, Corina Vlădescu & Fundaţia Dumbrava Minunată, DIZAINAR, Laura8, ZENYA Atelier & Friends, Agatha Blanck & Bucharest Shopping & Bonpoint. Designerii sunt cei care au dat frâu liber imaginaţiei şi cu dragoste au creat brazii care vor aduce zâmbetul pe chipurile copiilor din mediile defavorizate.
 

*comunicat de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.