Hey Koko, cum ma machiez daca am ochi asiatici/monolid ?

“Salut! Sper sa poti sa ma ajuti! Eu am ochii mici, exact ca ai asiaticelor si pleoape lipite, sa zic asa. […] Ai putea sa-mi dai sfaturi despre cum as putea sa ma machiez in aceasta situatie? Mi se pare ca nimic nu-mi sta bine :(. Pupicei :* “

Ochii asiatici se impart in mai multe categorii :  “full double lid” ( pleoapele sunt normale dar ochii au o forma asiatica, alungita), “half a double lid” (se caracterizeaza printr-o cantitate minima de spatiu a pleoapei mobile),  “monolid” (partea de sus acopera in totalitate pleoapa mobila). Din poza ta, cred ca ai “half a double lid”. Am observat ca nu se prea face delimitarea intre ele si i se spune tot “monolid”, asa ca o sa fac si eu acelasi lucru.


Ochii monolid sunt mici, asa ca scopul nostru e sa-i facem sa para mai mari si mai “deschisi”. Exemple de vedete care au ochi “monolid” :

Sandra Oh
 (natural) 
 (smoky)

Lucy Liu 
 (natural)
 (smoky)

Sfaturi/trucuri pentru a crea un look natural daca aveti ochi “monolid”:

1. Aplicati o culoare deschisa, mata pe pleoapa mobila (lid).

2. Aplicati o culoare mai inchisa, mata deasupra pleoapei, acolo unde ar fi in mod normal pliul pleoapei (crease). Daca nu va dati seama exact unde ar trebui sa fie acesta incercati sa presati cu degetul pleoapa, iar acolo unde se termina globul ocular se afla pliul.

3. Aplicati highlight deschis pe osul sprancenei (browbone) pentru a crea iluzia unor ochi mai mari si unui spatiu mai mare. 

4. Aplicati eyeliner negru, eventual waterproof sau gel, pentru a va asigura ca nu se ia de fiecare data cand deschideti ochii. Pentru ca partea de sus acopera pleoapa mobila, eyelinerul trebuie sa fie aplicat intr-o linie mai groasa pentru ca altfel va disparea atunci cand ochiul este deschis. Esti important sa faceti “codita” pentru ca ofera un mic lift ochilor si ii face sa arate mai putin lasati/cazuti/droopy.

5.  Aplicati eyeliner pe doua treimi (2/3) din conturul genelor de jos, intr-o linie subtire. Puteti sa folositi pensula eyeliner de la ELF, mi se pare foarte potrivita.

6. Ochii monolid tind sa aiba gene scurte si drepte. Folositi un ondulator de gene si aplicati rimelul intr-un strat mai gros la baza si mai subtire spre varfuri. 

7. Aveti grija ca sprancenele voastre sa fie pensate si ingrijite pentru ca va vor deschide mult ochii si vor crea mai mult spatiu cu care sa lucrati!




 Sfaturi/trucuri pentru a crea un look smoky daca aveti ochi “monolid”:


1.  Aplicati highlight deschis pe toata suprafata pleoapei cu exceptia celei mobile, adica partii de jos. 

2. Aplicati o culoare mai inchisa pe pleoapa mobila si putin deasupra acesteia (puteti sa folositi un fard metalic sau shimmery pentru un efect mai dramatic).

3. Apoi amestecati-o cu highlight-ul sau cu o culoare neutra utilizand o pensula de blending.

4. Aplicati cea mai inchisa culoare in coltul exterior, pe o treime din ochi. 

5. Aplicati eyeliner negru, eventual waterproof sau gel, pentru a va asigura ca nu se ia de fiecare data cand deschideti ochii. Pentru ca partea de sus acopera pleoapa mobila, eyelinerul trebuie sa fie aplicat intr-o linie mai groasa pentru ca altfel va disparea atunci cand ochiul este deschis. Esti important sa faceti “codita” pentru ca ofera un mic lift ochilor si ii face sa arate mai putin lasati/cazuti/droopy.

6.  Aplicati eyeliner pe doua treimi (2/3) din conturul genelor de jos, intr-o linie subtire. Puteti sa folositi pensula eyeliner de la ELF, mi se pare foarte potrivita.

7. Luati culoarea mai inchisa, folosita la pasul 4, si aplicati-o pe o treime din linia genelor de jos. 

8. Tot pe linia genelor de jos, aplicati o culoare medie, eventual shimmery dar din acelasi ton cu celalalte, pentru un efect mai dramatic (sau puteti sa folositi aceeasi culoare de la punctul 2).

9.  Ochii monolid tind sa aiba gene scurte si drepte. Folositi un ondulator de gene si aplicati rimelul intr-un strat mai gros la baza si mai subtire spre varfuri. Folositi gene false, naturale. Cele dramatice pot parea interesate dar daca sunt aplicate incorect, riscati sa va faca ochii sa arate lasati si mici.

10. Aveti grija ca sprancenele voastre sa fie pensate si ingrijite pentru ca va vor deschide mult ochii si vor crea mai mult spatiu cu care sa lucrati!


HTH! 

Cateva fete care realizeaza tutoriale pentru ochi monolid sau half a double lid :


+ our very own Siginutz :  




Astept sa-mi scrieti si sa-mi trimiteti poze & cereri pe special.makeup@yahoo.com! Daca aveti vreo intrebare pentru mine, va rog sa va uitati intai la sectiunea “F.A.Q.” pentru a vedea daca n-am raspuns deja la ea.

Va pup, sa fiti cuminti! πŸ˜€




P.S. (1) : Poate va intereseaza si sfaturile pentru : ochi mici, ochi mari, ochi afundati (deep-set).


P.S. (2) : Nu uitati sa participati la concurs!


Comments

  1. Anonymous says:

    Multumesc mult ca mi-ai raspuns atat de repede la intrebare! Stiu ca a luat mult si ca nu e un domeniu de interes pentru majoritatea cititoarelor tale… !

    O sa incerc sa pun toate sfaturile tale in practica!

  2. siginutz says:

    Ma simt! Eu am unghiul intern ascuns, toata viata m-am considerat o "atipica" πŸ™‚ Incerc sa aplic in ceva video πŸ˜›

  3. specialk says:

    @Anonim : Cu placere..Am mai primit intrebari de genul, putine in comparatie cu celelalte tipuri de ochi, dar m-am gandit ca e important sa "cover all bases" πŸ˜›

    Ma bucur ca te-a ajutat si poate-mi trimiti poze cu rezultatele πŸ˜›

  4. specialk says:

    @siginutz : no worries, uite-te la cat de frumos se machiaza lucy liu πŸ˜€

    Si apoi, sunt sigura ca esti mandra de particularitatile tale πŸ˜›

  5. Ana says:

    vroiam sa-ti spun de ceva vreme dar fiind o aiurita am uitat.

    You in the Pixie shoes shoot….ABSOLUT LOVE, esti super extra mega cool si frumoasa:*

  6. specialk says:

    @Ana : Aw, multumesc mult! :D:*:*

  7. specialk says:

    @roxana : Ma pregateam sa-ti raspund dar mi-am amintit ca dau approve doar criticilor constructive πŸ™‚ Pai sa faci next time si sa aplici daca e asa easy πŸ™‚

  8. Anonymous says:

    koko.. eu te-am intrebat de ascutitoare si mi-ai recomandat-o pe cea de la bourjois. Nu am gasit-o si mi-am luat una de la mon reve. din magazinul obor.. am dat 6 roni pe ea. nu-mi vine sa cred cat de buna poate fi! la un moment dat gasisem pe un site creioane revlon cu 10 lei si-mi luasem 22-23 sau si mai mult. ca "nesatula"… :p majoritatea au fost stricate cu vechea ascutitoare. nu stiam ca exista asa o diferenta intre ascutitoarele de creioane de scris si cele de ochi.. sper sa nu mai fie si alte fete blonde si la propriu si la figurat ca mine! :)) asta le ascute bine si pe cele de la nyx. :-O de maine imi dau si cu creion , yuppi!! deci daca-ti pierzi ascutitoarea, ti-o recomand pe cea de la mon reve. e super buna! te pup!

  9. specialk says:

    @ANonim : Pai normal ca exista :)))) Foloseai ascutitoare normala la ele? πŸ˜› Creioanele astea sunt mai cremoase, au nevoie de ceva special πŸ˜›

    Mi-a mai recomandat o cititoare o ascutitoare de la avon πŸ˜› te pup!

  10. Foarte buna sfaturi! Si foarte ajutatoare, pentru ca nu trebuie sa neaparat de etnie asiatica pentru a avea ochii mici.

    xx
    Fashezine

  11. morphine says:

    Scuze ca-ti scriu aici,dar mi-e mai usor.. http://www.eyeslipsface.com.ro/look-de-vedeta_ro_33.php am citit aceasta postare pe elf,si am o nelamurire:adica eu ma dau pe sprancene cu creion de ochi?:-/

  12. specialk says:

    @Ioana : multumesc πŸ˜› am si o postare special pentru ochii mici :d

    te pup!

  13. specialk says:

    @morphine : pai tu care crezi ca e diferenta intre creion de ochi si fard de ochi maro si cele pentru sprancene? Doar nu pune un incredient special sau diferit :)) E aceeasi chestie doar ca o numesc "de sprancene" ca sa cumperi ceva in plus :). Evident TOATE difera din punct de vedere al consistentei…unele creioane sunt cremoase, altele sunt mai ascutite si tari (si in cazul celor pentru ochi si celor pentru sprancene). La fel si fardurile, unele sunt mai pigmentate, altele mai putin pigmentate..

    Ideea e ca aleg nuante potrivite si trantesc denumirea "pentru sprancene"…iar cei lenesi, ca mine, in loc sa caute pe acasa o nuanta potrivita din fardurile/creioanele deja existente…se duc si cumpara kit special:))

    Mie mi s-a terminat creionul de la seventeen si folosesc coffee acum, mi se pare f bun :-??

  14. Anda Zelenca says:

    Foarte frumos structurat articolul. Sunt sigur ca le va fi util fetelor cu genul asta de pleoape!
    Pup u!

  15. specialk says:

    @Anda : thank you πŸ˜€

    pup!:*

  16. Rotsin says:

    Imi place ca aflu lucruri noi de pe blogul tau, si asta ma face sa il citesc zilnic de minim 2 ori πŸ˜€
    Pupici:*

  17. specialk says:

    @Rotsin : Ma bucur ca-ti place si esti interesata :p te pup!:*

  18. morphine says:

    aaaaaaaha:))mersi ca m-ai lamurit.inca mai caut si eu ceva potrivit,probl.e ca eu am sprancenele negre,si nu prea stiu ce as putea gasi in aceasta nuanta de negru,care sa ma ajute sa-mi fac sprancenele frumos,asa cum le ai tu:Pnu vreau apoi sa arat ca un clown=))

  19. specialk says:

    @morphine : Daca le ai negre, trebuie sa gasesti o nuanta cu 2 tonuri mai deschisa…gen un maro inchis πŸ™‚ Ma rog, si eu cica ar trebui sa am un maro deschis..da look at me :))

    FArdul pentru brunette din kit-ul kenvelo cred c-ar fi ok πŸ˜› te pup:*

  20. Special K says:

    @morphine : Daca le ai negre, trebuie sa gasesti o nuanta cu 2 tonuri mai deschisa…gen un maro inchis πŸ™‚ Ma rog, si eu cica ar trebui sa am un maro deschis..da look at me :))

    FArdul pentru brunette din kit-ul kenvelo cred c-ar fi ok πŸ˜› te pup:*

  21. Special K says:

    @morphine : pai tu care crezi ca e diferenta intre creion de ochi si fard de ochi maro si cele pentru sprancene? Doar nu pune un incredient special sau diferit :)) E aceeasi chestie doar ca o numesc "de sprancene" ca sa cumperi ceva in plus :). Evident TOATE difera din punct de vedere al consistentei…unele creioane sunt cremoase, altele sunt mai ascutite si tari (si in cazul celor pentru ochi si celor pentru sprancene). La fel si fardurile, unele sunt mai pigmentate, altele mai putin pigmentate..

    Ideea e ca aleg nuante potrivite si trantesc denumirea "pentru sprancene"…iar cei lenesi, ca mine, in loc sa caute pe acasa o nuanta potrivita din fardurile/creioanele deja existente…se duc si cumpara kit special:))

    Mie mi s-a terminat creionul de la seventeen si folosesc coffee acum, mi se pare f bun :-??

  22. morphine says:

    Scuze ca-ti scriu aici,dar mi-e mai usor.. http://www.eyeslipsface.com.ro/look-de-vedeta_ro_33.php am citit aceasta postare pe elf,si am o nelamurire:adica eu ma dau pe sprancene cu creion de ochi?:-/

  23. Special K says:

    @Anda : thank you πŸ˜€

    pup!:*

  24. Anda Zelenca says:

    Foarte frumos structurat articolul. Sunt sigur ca le va fi util fetelor cu genul asta de pleoape!
    Pup u!

  25. Anonymous says:

    koko.. eu te-am intrebat de ascutitoare si mi-ai recomandat-o pe cea de la bourjois. Nu am gasit-o si mi-am luat una de la mon reve. din magazinul obor.. am dat 6 roni pe ea. nu-mi vine sa cred cat de buna poate fi! la un moment dat gasisem pe un site creioane revlon cu 10 lei si-mi luasem 22-23 sau si mai mult. ca "nesatula"… :p majoritatea au fost stricate cu vechea ascutitoare. nu stiam ca exista asa o diferenta intre ascutitoarele de creioane de scris si cele de ochi.. sper sa nu mai fie si alte fete blonde si la propriu si la figurat ca mine! :)) asta le ascute bine si pe cele de la nyx. :-O de maine imi dau si cu creion , yuppi!! deci daca-ti pierzi ascutitoarea, ti-o recomand pe cea de la mon reve. e super buna! te pup!

  26. Special K says:

    @Ana : Aw, multumesc mult! :D:*:*

  27. Ana says:

    vroiam sa-ti spun de ceva vreme dar fiind o aiurita am uitat.

    You in the Pixie shoes shoot….ABSOLUT LOVE, esti super extra mega cool si frumoasa:*

  28. Special K says:

    @siginutz : no worries, uite-te la cat de frumos se machiaza lucy liu πŸ˜€

    Si apoi, sunt sigura ca esti mandra de particularitatile tale πŸ˜›

  29. Special K says:

    @Anonim : Cu placere..Am mai primit intrebari de genul, putine in comparatie cu celelalte tipuri de ochi, dar m-am gandit ca e important sa "cover all bases" πŸ˜›

    Ma bucur ca te-a ajutat si poate-mi trimiti poze cu rezultatele πŸ˜›

  30. siginutz says:

    Ma simt! Eu am unghiul intern ascuns, toata viata m-am considerat o "atipica" πŸ™‚ Incerc sa aplic in ceva video πŸ˜›

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.